Sterre Slikkerveer

Sterre Slikkerveer

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
Het maken van mijn derdejaars film; As in het Gras. Bij deze film ervaarde ik voor het eerst samen met mijn crew echt de totale vrijheid om een eigen stijl te ontwikkelen en te genieten van het maakproces, dat was een van mijn beste herinneringen aan de filmacademie.

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
Corona! Het heeft helaas voor een andere afstudeerperiode gezorgd dan verwacht. Wel ben ik enorm dankbaar dat het gelukt is om ook met de restricties de afstudeerfilm te maken die ik voor ogen had.

Op welk project ben je het meest trots?
Mijn eindexamenfilm, Man in de Kas. Voor mij was dit een project waarin mijn manier van filmmaken en de dingen die ik in de afgelopen vier jaar geleerd heb door een hele fijne crew samen werden gebracht. Een project waarbij ik enorm heb genoten van het filmmaken.

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
De woorden en begeleiding die ik heb gekregen van Michiel van Erp voor mijn film Man in de Kas. Het was erg inspirerend om een kijkje in de keuken te kunnen nemen bij hoe Michiel zijn unieke interviewstijl uitvoert.

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Dat je voor elke film je opnieuw in een nieuwe wereld moet onderdompelen. Een wereld die je anders nooit zou ontdekken. Je krijgt steeds opnieuw de kans om jouw blik op de wereld te schetsen en speels met het medium om te gaan. Dit zorgt ervoor dat je voor elke film een uniek proces doormaakt, wat mij steeds opnieuw veel energie geeft.

Waar haal je inspiratie uit?
Ik haal mijn inspiratie voornamelijk uit de kleinste dagelijkse dingen. Gekke contrasten en tegenstellingen die zich in het normale leven voordoen. Zo ontstaat mijn nieuwsgierigheid naar een groter onderwerp of thema vaak vanuit een kleine observatie.

Wat zijn je toekomstplannen?
In september begin ik aan een bachelor Psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Naast mijn studie werk ik graag door aan documentaire filmplannen en werk ik als zelfstandigen aan commerciĆ«le communicatieprojecten. Ik hoop uiteindelijk mijn bachelor Psychologie en de filmacademie te kunnen combineren.

Back to list
Share