Tessa Bezemer

Tessa Bezemer

Course
Productie
Class
2021
Email
tessabezemer.tb@gmail.com

Tessa liep stage in het AD team van de Britse serie Van der Valk.

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
Mijn mooiste herinnering aan de filmacademie is denk ik het introkamp. Het was leuk om zo veel gemotiveerde mensen bij elkaar te zien. Iedereen had een andere reden waarom hij of zij aan de filmacademie wilde studeren, maar onze passie voor film hadden we allemaal gemeen. Ik heb daar heel veel leuke gesprekken gevoerd over film. Als ik nu vier jaar later rondkijk in mijn lichting, zie ik nog steeds dezelfde passie, maar we zijn met zijn allen echt ontzettend gegroeid.

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
De grootste verrassing was het moment waarop duidelijk werd dat ik echt mocht gaan afstuderen als First Assistant Director. Dit was de eerste keer dat iemand dat mocht en ik wist dat dit de functie was die het beste bij me paste. Ik was ontzettend blij dat deze kans me geboden werd. 

Op welk project ben je het meest trots?
Gek genoeg is dit mijn tweedejaars documentaire die we met de productieklas moesten maken. De documentaire gaat over het Zonneplein in Amsterdam Noord. Ik heb deze samen met Rosalien Hollestelle en Ivo Siebum gemaakt. Ik ben trots op het feit dat we met zijn drieën, met weinig middelen een leuke korte documentaire hebben kunnen maken. Daarnaast waren de draaidagen ook nog eens ontzettend leuk.

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
Ik vind dit een moeilijk vraag, maar worden waar ik veel aan heb gehad zijn: mensen zullen je accepteren in je functie. Ik heb het een tijdje moeilijk gevonden om voor mezelf op te komen en om in het middelpunt van de aandacht te staan. Niet erg handig in een leidinggevende functie. Toen vertelde iemand mij dat je best zenuwachtig mag zijn voor een set met mensen die je niet kent, die misschien ook ouder zijn, maar ze zullen je altijd accepteren in de functie die je hebt zo lang jij laat zien dat je de kennis hebt.

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Het leukste aan mijn vakgebied is dat ik van alle verschillende departementen iets af moet weten en ze op het juiste moment op de juiste manier samen moet brengen voor het beste resultaat. Ik vind het fijn als ik zo veel mogelijk zorgen van de schouders van de regisseur kan halen en alle touwtjes in handen heb op set.

Waar haal je inspiratie uit? 
Dit vind ik een moeilijk vraag. Ik denk vooral uit andere mensen. Als ik op een professionele set sta en zie hoe jarenlange ervaring en kennis een maakproces makkelijker kunnen maken, gaat er een vlammetje in mij branden. Ik kan niet wachten om dezelfde ervaring te hebben en andere mensen daarmee te helpen en de film daarmee naar een hoger niveau te tillen. 

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Ik ben al aan het draaien voor de Britse serie Van der Valk. Twee jaar geleden heb ik hier stage gelopen en nu mag ik een volwaardige functie bekleden. Tijdens mijn studie aan de filmacademie heb ik Marc van der Bijl leren kennen, een hele goede First AD. Hij neemt mij tegenwoordig overal mee naartoe als assistent voor zowel fictie als commercials. Van hem kan ik de komende jaren nog veel blijven leren als assistent. 

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik wil de komende jaren nog veel assisteren. Zowel in de functie van Third AD als Second AD. Hoe meer verschillende mensen ik kan assisteren, hoe beter. Zo kan ik van elke werkwijze iets pakken wat bij mij past. Over 5 jaar hoop ik mijn eerste grote klus (serie of speelfilm) als First AD te kunnen doen.

Back to list
Share