Eva Oosterveld

Eva Oosterveld

Eva Oosterveld (Rotterdam, 1995) maakt documentaires, experimentele films en commercials. Een intieme band met (hoofd)personages en een vormgeving die hun innerlijke wereld naar de oppervlakte brengt, typeert haar werk.

Eva maakte haar eerste documentaire tijdens haar studie aan de School voor Journalistiek in Utrecht. De documentaire, Volop Leven, werd vertoond op filmfestivals in binnen- en buitenland en uitgezonden op televisie.

In 2022 studeert ze af aan de Filmacademie met de documentaire Jongen van Hout, een intiem portret van een kwetsbare jongere.

Tijdens haar opleiding maakte ze o.a. de korte documentaire Jamie waarbij ze experimenteerde met de doelgroep en vorm van haar afstudeerdocumentaire, evenals het draaien op 16mm filmmateriaal.

Tijdens haar studies journalistiek en regie liep Eva stage bij documentaire productiebedrijf Een van de jongens, als researchstagiaire, zette zij zich in als voorzitter van Platform Diversiteit & Inclusie op de Filmacademie en werkte zij als freelancer voor verschillende nationale en internationale media, en andere opdrachtgevers.

Na de academie wil zij zich inzetten als maker van intieme, schurende verhalen met een grote maatschappelijke urgentie. 

Back to list
Share