Jakobien Veling

Jakobien Veling

Course
Production design
Class
2022
Email
jakobien.veling@gmail.com

Jakobien Veling (Amsterdam, 1998) studeert in 2022 af aan de Nederlandse Filmacademie in de richting Production Design. Ze ontdekte haar passie en ambitie voor beeld en film tijdens de vooropleiding Production Design aan de Nederlandse Filmacademie. Gedurende haar studie werkte Jakobien mee aan verschillende binnen- en buitenschoolse projecten bij zowel het art departement als het kostuum departement.

In het derde jaar deed ze het Production Design voor de film Revelinho (Idriss Nabil, 2021); deze film viel meerdere keren in de prijzen (o.m. Best Children’s Film in Sehsuechte Festival Potsdam). Ook liep ze in het derde jaar stage bij de Production Designers Jantien Wijker en Harry Ammerlaan bij de Nederlandse speelfilm Toen Ik Je Zag (Ben Verbong, 2023). 

In haar eindexamenjaar werkte Jakobien mee aan drie fictie films: To Break A Butterfly (Kate Hummel), This is your captain speaking (Idriss Nabil) en A capella in D mineur (Malu Janssen).

De komende jaren gaat Jakobien zich verder specialiseren in zowel het Production Design/Art Direction als het kostuum voor film. 

Back to list
Share