Laura Bokhoven

Laura Bokhoven

Laura Bokhoven (Utrecht, 1995) rondde in 2018 haar bachelor Kunstgeschiedenis af aan de UvA en werkte daarna als assistent-curator bij projectruimte Cargo in Context. Hier raakte ze geïnteresseerd in haar eigen makerschap en maakte ze de overstap naar de Nederlandse Filmacademie, waar ze de opleiding Regie Documentaire volgde.

Daar richtte ze zich op het maken van poëtische documentaires die de kijker uitdagen in hun beleving van de realiteit. Zo maakte ze tijdens corona de korte film “Ode aan de Nacht” waarin ze de nacht neerzet als een personage met een stem, die zwevend door de lege stad op zoek gaat naar zijn nachtdieren.

Daarnaast vindt Laura een kritische blik belangrijk. In 2020 was ze participant in het programma Women Make Film van EYE waarin ze als jonge vrouwelijke filmmaker haar perspectief mocht delen op de mogelijkheden tot een meer inclusieve filmwereld.

Dit jaar studeert ze af met de documentaire roadmovie LOUDER! SO I CAN HEAR YOU. Een film over rouw, waarvoor ze samen met haar crew door België en Frankrijk naar Spanje afreisde.

 

 

Back to list
Share