Muhammed Zekeriya Berber

Muhammed Zekeriya Berber

Course
Production design
Class
2022
Website
www.mzberber.com
Email
muhammed-berber@live.nl

Muhammed Zekeriya Berber (Tilburg, 1999) behaalde in 2017 zijn gymnasiumdiploma, waarna zijn passie voor vormgeving en storytelling hem bracht naar de Production Design afdeling van de Nederlandse Filmacademie.  Muhammed stopt veel liefde en gevoel in zijn ontwerpen en hecht grote waarde aan de getrouwheid van het verhaal binnen de vormgeving. 

Hij heeft zich tijdens zijn opleiding breed georiĆ«nteerd binnen de mogelijkheden die het vak brengt. Van projecten binnen de studio tot aan reconstructies op locatie. 

In zijn derde jaar heeft Muhammed stage gelopen als Art-Allrounder bij de door Topkapi geproduceerde speelfilm Piece of my Heart (Dana Nechushtan, 2022) onder de vleugels van Art Director Mirjam Geertje Smit en Production Designer Minka Mooren. Daarin is hij gefascineerd geraakt door de grootte van het Art Department en de scala aan specialisaties die het kent. Na zijn afstuderen wil Muhammed zich allereerst oriƫnteren op gebied van management van geld en crew binnen het Art Department. Via deze weg wil hij zich uiteindelijk profileren als Production Designer in het werkveld.

Muhammed studeert af als Production Designer van de documentaire Swans Reflecting Elephants (Niek Silvan), de fictiefilm It Will Rain (Amir Zaza) en als Art Director van stopmotion animatie Lua (Tessa Duin).

Back to list
Share