Shaniqua Etienne

Shaniqua Etienne

Course
Production design
Class
2022
Website
https://www.saae.world/
Email
saae.contact@gmail.com

Shaniqua Andrea Anokye Etienne (Voorburg, 1999) wist al vanaf een hele jonge leeftijd dat zij een deel van haar leven wilde investeren in het creëren van kunst. In 2015 studeerde zij af van de middelbare school Arte College in Almere-Poort, vervolgens heeft zij haar droom verder kunnen waarmaken door te studeren en haar diploma te behalen aan de Modeopleiding op MBO-college Zuid – ROC van Amsterdam. De ambitie om naast kleding ook te kunnen ontwerpen op een groter schaal is toen werkelijkheid geworden.

In 2018 begon Shaniqua aan de Nederlandse Filmacademie waar ze haar haar ambities uitoefende en haar liefde voor het creëren van kunst door ontwikkelde. Shaniqua heeft stage gelopen bij de bijzondere Visual Artist AiRich. Een beeldende kunstenaar die heel hard werkt en de wereld rijker maakt en inspireert met unieke en authentieke creaties.

Shaniqua ziet zichzelf de wereld van film en andere media/kunstvormen verder verkennen met een sterke wilskracht voor het verder ontwikkelen van haar vaardigheden in verschillende specialisaties binnen het art, kostuum en het licht departement. Ze vindt het van belang om met respect en zorgzaamheid verhalen te vertellen op wat voor manier dan ook. 

Shaniqua studeert af als Art Director en Production Designer met de films De Hemelse Bloem (Tessa van der Riet) en This is your captain speaking (Idriss Nabil).

Back to list
Share