Talitha Metselaar

Talitha Metselaar

Course
Scenario
Class
2022
Email
talithametselaar@gmail.com

Talitha Metselaar (Beets, 1996) begon na het vwo vol goede moed aan een rechtenstudie, maar ze kwam erachter dat het recht soms vooral uit onrecht bestaat. Daarom houdt ze in haar werk als scenarist het liefst de maatschappij een spiegel voor.

Dit doet ze door problemen hierbinnen op komische wijze uit te vergroten en zo een eigen wereld te creëren. Ze werkt graag in genres, omdat deze zich door hun vaste kaders op de schop laten nemen en houdt van personages die dingen ondernemen.

Talitha heeft in film en shows gewerkt als stuntruiter, waardoor ze graag actie en stunts in haar scenario's verwerkt. Voor haar is het een uitdaging om creatieve actiescènes te schrijven, die de personages in het verhaal helpen ontwikkelen en op originele wijze met stunts te werk te gaan.

Voordat ze aan de studie Scenario aan de Nederlandse Filmacademie begon, liep ze stage als productieassistent bij Nieuwe Buren-seizoen 2 (Bobby Boermans, Lourens Blok en Maarten Treurniet, 2016) en werkte ze als productie-assistent mee aan 100% Coco (Tessa Schram, 2017). In 2022 liep ze stage bij scenarioschrijver Willem Bosch.

Back to list
Share