Tessa Duin

Tessa Duin

Course
Production design
Class
2022
Website
www.tessaduin.com
Email
duintessa@gmail.com / art@tessaduin.com

Tessa Duin (Heiloo, 1997) studeert in 2022 af aan de Nederlandse Filmacademie als Production Designer. Haar passie voor ontwerpen en vormgeving heeft haar altijd al bezig gehouden.

In 2016 studeerde ze af als Modeontwerpster aan het ROC. Om haar passie voor ontwerpen en haar liefde voor film te combineren, besloot ze ervaring op te doen met de vooropleiding van Production Design op de Nederlandse Filmacademie.

In haar derde jaar heeft Tessa stage gelopen bij de serie Bestseller Boy (Norbert ter Hall). Hierin heeft ze als allround Art Assistent het Art departement ondersteund, onder leiding van Wilma Schuemie (Productie Art Department), Joke Geuze & Desiree Brands (Production Design), Jazz Kuipers (Art Director) en Hanna van der Haar (Rekwisiteur).
Door deze stage heeft ze een breed beeld kunnen krijgen over het werkproces en het samenwerkingsverband binnen en buiten je departement. Tessa is op verschillende gebieden inzetbaar binnen het Art departement. 

In haar vierde jaar heeft ze haar eigen project gestart genaamd Lua, een animatiefilm waar ze de regisseur en Production Designer van is. Daarnaast studeert Tessa af als Art Director voor de film Joan's Theme (Kiefer Eijckelhof). 

Back to list
Share