Wietger Mosch

Wietger Mosch

Course
Cinematography
Class
2022
Website
www.wietgermosch.com
Email
wietgermosch@gmail.com

Wietger Mosch (1997) studeert dit jaar af als cinematographer aan de Filmacademie. Hij werkt voornamelijk in documentaire, fictie en experimentele video kunst.

Zowel voor als tijdens de academie assisteerde hij op verschillende filmsets en deed daar veel ervaring op over licht en camera. In de afgelopen jaren leerde hij daarnaast steeds meer over het werken met analoge film en werd hij erg enthousiast van deze manier van filmen.

Hij draaide op de bodem van een zwembad close-ups van mensen die spraken over de verborgen kleur van water (Catharina Vergeer, 2021), legde de onzichtbare beweging van Spaanse rotsschaduwen vast (Pam Sikkink, 2022) en maakte de korte film GODSPEED (Silke van Kamp, 2021). Ook zijn afstudeerdocumentaire Jongen van Hout (Eva Oosterveld, 2022) draaide hij op 16mm.

Zijn derdejaars academiefilm Revelinho (Idriss Nabil, 2021) viel in de prijzen op internationale filmfestivals. Dit jaar borduren hij en Idriss op deze film voort met hun afstudeerfictie This is your captain speaking.

 

Back to list
Share