Angelina de Braekeleer

Angelina de Braekeleer

Course
Sound design
Class
2023
Email
pinknoiz@outlook.com

Angelina De Braekeleer (Lelystad, 1999) is al van jongs af aan bezig met muziek en geluid. Zo begon zij haar studententijd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), waar zij Muziek en Technologie studeerde en al snel haar grote passie voor sounddesign ontdekte. Na een jaar op de HKU besloot zij zich verder te specialiseren aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Daar heeft zij haar focus vooral gelegd op sound design en mixage.

In 2022 liep Angelina stage bij Vincent Sinceretti in de postproductie en bij Olivier Pattinama op set. Tijdens deze set stage heeft zij een passie voor setgeluid ontwikkeld. Haar liefde voor postproductie groeide ook nog steeds door. Zo hoopt zij na de academie zowel op set als in de studio aan het werk te kunnen gaan.

Angelina studeerde in 2023 af als sounddesigner van Merhamet (Matthijs Sluijs, 2023) en Cinder (Carmen Maria, Stijn van der Plas, 2023). Insamenwerking met Nicky Brekhof heeft zij aan het setgeluid voor Kleingeld en aan het sound design voor Hallelujah Amsterdam! (Mees van der Hurk, 2023) gewerkt.

Back to list
Share