Anne Dirkx

Anne Dirkx (Uden, 1998) studeerde in 2023 af aan de Nederlandse Filmacademie. Haar interesse in film ontwikkelde ze bij haar vooropleiding op het Sint Lucas (Eindhoven) waar ze Audiovisuele Vormgeving studeerde. Hier ontdekte ze visual effects en werd het haar doel om na het mbo naar de Filmacademie te gaan. In haar laatste jaar op het Sint Lucas heeft ze als compositor stagegelopen bij Planet X in Amsterdam, waar ze mee werkte aan films zoals Bumperkleef (Lodewijk Crijns, 2019), Marionette (Elbert van Strien, 2020) en Koekoek (Jörgen Scholtens, 2019). Vervolgens is ze aangenomen op de Filmacademie.

In haar derde jaar is ze voor haar stage als compositor weer teruggekeerd naar Planet X waar ze vervolgens mocht blijven als freelancer. Aan het einde van het derde en in vierde jaar werkte ze mee aan films en series zoals: Rampvlucht (Lourens Blok, Edson da Conceicao, 2022), Zillion (Robin Pront, 2022) en De Droom van de Jeugd (Bram Schouw, Simone van Dusseldorp, 2023).

Naast haar bijdrage aan verschillende eindexamenfilms zoals Cinder (Carmen Maria, Stijn van der Plas, 2023), Merhamet (Matthijs Sluijs, 2023), Deus ex Vagina (Paulien van Hummel, 2023), the resurrection of a leaf (Lemuël de Graav, 2023) heeft ze ook de VFX supervisie gedaan voor de eindexamenfilms Hallelujah Amsterdam! (Mees van den Hurk, 2023) en Paul en Paul (Hugo Drechsler, 2023).

Samen met haar klasgenoot Micky Heideman heeft ze zich ingezet om de bekendheid van visual effects te vergroten voor minderheden in de industrie, voornamelijk voor vrouwen. Ze zijn langs gegaan bij scholen van allerlei verschillende niveaus door het hele land om daar het vak onder de aandacht te brengen en in gesprek te gaan met leerlingen en studenten.

Annes doel is om na de Filmacademie naar het buitenland te verhuizen om daar als compositor aan internationale producties mee te werken.

Back to list
Share