Edward de Jong

Edward de Jong

Course
Regie Fictie
Class
2023
Email
edwardjmw@gmail.com

De films van Edward de Jong (Amsterdam, 1994) tonen zijn toewijding aan het authentiek weergeven van het alledaagse leven, evenals zijn passie voor werken met acteurs. Zijn films zijn sociaal realistisch met een komische inslag, hebben een observerende stijl en een onconventionele verhaalstructuur. Gedurende zijn vierjarige studie Regie Fictie aan de Nederlandse Filmacademie heeft hij zowel binnen als buiten de academie zijn signatuur ontwikkeld door middel van korte films, webseries, commercials en muziekvideo's.
 
In zijn eerste jaar schreef en regisseerde hij voor de NTR de pilotaflevering van de 3LAB webserie Awkward Turtle (2020). Zijn derdejaars film Per Persoon (2022), een hang-out/screwball comedy film over klassenverschil, werd geselecteerd voor het Go Short International Film Festival en ShortCutz Amsterdam in 2023. Zijn afstudeerfilm Niks Gebeurd (2023), over de impact van seksueel misbruik binnen een gezin, ging in première op het Keep an Eye Filmacademie Festival.

Naast zijn werk op de filmacademie maakte hij ook nog de korte slice-of-life film Suni (2022) over straatintimidatie. Suni beleefde haar première op het Nederlands Film Festival en werd een van de eerste korte films in de Nederlandse filmgeschiedenis met een bioscooprelease.

Back to list
Share