Eva de Winter

Eva de Winter

Course
Production design
Class
2023
Website
www.evadewinter.com
Email
eva@evadewinter.com

Eva de Winter (Woerden, 1999) studeert in 2023 af aan de Nederlandse Filmacademie in de richting Production Design. Na de middelbare school begon zij aan het oriĆ«ntatiejaar filmopleidingen bij Open Studio waar ze besloot zich verder te verdiepen in de richting Production Design. Vervolgens deed zij een jaar praktische ervaring op met bouwen, decoreren en alle andere facetten van het art department tijdens de vooropleiding Production Design aan de Filmacademie. 

In haar derde jaar liep Eva stage bij de periodefilm Tegendraads (Ben Sombogaart, 2024) in het research departement bij Production Designer Michel de Graaf; zij verdiepte zich hiervoor in historische research naar de jaren 50 en 60. In de toekomst hoopt Eva zich ook verder in deze richting van visuele research te ontwikkelen.  

In haar eindexamenjaar ontwierp Eva drie verschillende films; de fictiefilm Kleingeld (Daniel Bakker), de documentaire Zwart Geluk(Blaka Koloku) (Mel Opti) en de animatiefilm Cinder (Carmen Maria, Stijn van der Plas). Ook werkte zij aan Merhamet (Matthijs Sluijs) en Daar moet nog wat mee (Carmen Maria) als setdresser gedurende de draaiperiodes. Bovendien werkte ze als decorateur voor Deus ex Vagina (Paulien van Hummel). Het liefst werkt ze aan fantasievolle films die de grenzen van het realisme op durven te zoeken of juist aan periodefilms waarvoor ze diep de historische research in duikt. In de toekomst gaat zij graag aan de slag als ontwerper, artdirector, setdresser, decorateur en (visuele) researcher. 

Back to list
Share