Hugo Drechsler

Hugo Drechsler

Hugo Drechsler (Haarlem, 1998) heeft zich ontwikkeld tot documentaire regisseur met als doel maatschappelijke vraagstukken op een tragikomische manier te belichten. Hij heeft een voorliefde voor het tonen van het ongebruikelijke en legt de nadruk op herkenbare thema's met de mens als middelpunt in hun dagelijkse omgeving. Graag vertelt hij kleine verhalen die een grotere maatschappelijke kwestie aan de orde stellen.

Zijn documentaire Stoepfeestje (2021), ontving veel positieve reacties op verschillende filmfestivals, waaronder het Nederlands Film Festival, het Sarajevo Film Festival en Close:Up Edinburgh Docufest. Met zijn derdejaars documentaire De Laatste Parochianen (2022) is Hugo geselecteerd als 'Maker van morgen' bij 2DOC en heeft de documentaire zendtijd gekregen.

Hugo heeft zijn studie afgerond met de documentaire Paul en Paul (2023), een film over twee excentrieke broers uit Amsterdam-Noord op leeftijd. Terwijl de tijd verstrijkt, proberen ze hun moeizame broederband te verbeteren, die geworteld is in hun duistere familiegeschiedenis.

Na de Nederlandse Filmacademie start hij geleidelijk een productiehuis Mooie Nel (met Joey Jansen, Thijmen Knook, Floor de Wolf). Samen zullen zij in samenwerking met BNNVARA werken aan een langere tv-documentaire over de twee broers Paul en Paul. Mooie Nel focust zich ook op fictie.

Back to list
Share