Isa de Rijck van der Gracht

Isa de Rijck van der Gracht

Course
Sound design
Class
2023
Email
isa.de.rijck@gmail.com

Isa de Rijck van der Gracht (Haarlem, 2001) is opgegroeid met het kijken van een rijke diversiteit aan films in een door haar vader zelf opgezette privé-bioscoop. Ze is altijd al gefascineerd geweest in hoe het allemaal achter de schermen in z’n werk gaat en de manier waarop ze zelf meegenomen kon worden in de verhalen en verschillende werelden. Ze is Sound Design gaan studeren op de Nederlandse Filmacademie om zo haar kennis in film te verbreden en verder te onderzoeken. Tijdens deze opleiding is Isa een fascinatie gaan ontwikkelen voor de emotionele reactie van de kijker en de kracht van het sound design die hierbij een prominente rol speelt.

In het derde jaar is ze verantwoordelijk geweest voor de geluidsopname van de documentaire De Laatste Parochianen (Hugo Drechsler, 2022) en in het vierde jaar voor de fictiefilm Daar moet nog wat mee (Carmen van Loef, 2023). Isa studeert verder af met het sound design voor de fictiefilm Niks Gebeurd (Edward de Jong, 2023) en met de geluidsmixage voor de documentaire Zwart Geluk (Mel Opti, 2023).

In de praktijk ligt haar interesse bij de geluidsopname op de set en bij geluidsmixage. Hiernaast heeft ze interesse in de master Films and Television Cultures in Utrecht en wil dan uitgebreider onderzoek doen naar haar scriptieonderwerp over de emotionele beleving van het publiek tijdens het kijken van een film. Als deze master aankomend jaar nog niet lukt, gaat ze verder ervaring opdoen op de set en in de studio.

Back to list
Share