Jelle van Elk

Jelle van Elk

Course
Production design
Class
2023
Website
https://www.artstation.com/jellevanelk1
Email
jellevanelk1@gmail.com

Jelle van Elk (Nijmegen, 1998) studeert in 2023 af aan de Nederlandse Filmacademie als Production Designer. Eerder behaalde hij zijn mbo-diploma voor Middenkader Engineering aan het Koning Willem I te ’s-Hertogenbosch. Jelle heeft een passie voor film en houdt er van om creatieve ideeën fysiek te maken. Hij is iemand die van aanpakken houdt waarbij hij een breed scala aan tools en behendigheden gebruikt om ieder concept, iedere schets en visie tot het beste resultaat te brengen.  

In de zomer van 2022 liep Jelle stage bij Production Designer Vincent de Pater, waarbij hij meehielp met het realiseren van de fictiefilm Toen we van de Duitsers verloren (Guido van Driel, 2023). Hier ondersteunde hij verschillende facetten van het art departement, waaronder het maken van props, het zoeken van rekwisieten, research doen, decoratie en nog veel meer.  

Hij studeert af met de 3D-animatie Cinder (Carmen Maria, Stijn van der Plas) als Production Designer en Character Designer, de fictiefilm Daar moet nog wat mee (Carmen Maria) als Art Director en de documentaire On the Edge of Life, I Saw a Film (Razan Hassan) als Production Designer. Verder heeft hij voor bijna iedere afstudeerfilm wel iets kunnen betekenen. Hij staat er altijd klaar voor om iedere klus te klaren. 

Back to list
Share