Jonathan ten Broeke

Jonathan ten Broeke

Course
Cinematography
Class
2023
Website
www.jonathantenbroeke.com
Email
jontenbroeke@gmail.com

Jonathan ten Broeke (Amsterdam, 1999) ontdekte dat hij films wilde maken na het zien van Into the Wild (Sean Penn, 2007). “Yes f* society, ik ga ook in mijn eentje in de natuur wonen!”, dacht hij. Een tijdje later realiseerde Jonathan zich dat het best heel ‘leip’ is hoe een film zo veel impact op je kan maken en zo begon zijn passie voor film.  

Waar een passie voor film ontstond, ontstond een liefde voor beeld, wat hem leidde tot de richting Cinematografie op de Nederlandse Filmacademie. In zijn derde jaar maakte hij de film Deze is voor jou op 16mm film. Hierin is zijn oog te zien voor de mens, natuur, sport en momenten van geluk.

Buitenschools draaide hij meerdere korte films, waaronder de Wildcard-winnende film Funny Feeling (Jikkie Schelling, 2022), de NPO 3LAB films Tell Me I’m Wrong (Jottum Kok, 2022) en Sjiek de Friemel (Davey Driessen, 2023). Daarnaast werkt hij als contentmaker bij MovieZone, het jongerenplatform van Eye Filmmuseum voor jonge filmliefhebbers. Hiervoor analyseert hij films op het gebied van cameravoering op een toegankelijke manier.  

In zijn vrije tijd reist Jonathan graag met zijn backpack naar het buitenland. Het ontmoeten van nieuwe mensen en het vastleggen van hun verhalen is een belangrijk aspect van zijn werk.  

Hij studeert af met de documentaire Zwart Geluk (Blaka Koloku) (Mel Opti, 2023) waarin zowel documentaire als fictieve elementen samenkomen. Daarnaast maakt hij de commercial Choose LifeNot Likes voor SIRE die hij eveneens regisseert. In de toekomst wil hij zowel documentaire, fictie als commercials blijven draaien. 

Back to list
Share