Razan Hassan

Razan Hassan

Razan Hassan is een Syrisch-Nederlandse filmmaker en videokunstenaar woonachtig in Amsterdam. In 2023 studeert Razan af als documentaire regisseur aan de Nederlandse Filmacademie.

In 2016 maakte Razan een video-installatie The Art of Losing. Deze installatie is tentoongesteld in verschillende Europese steden zoals Brussel, Gent, Amsterdam en Eindhoven. In 2017 werkte ze als assistent-programmeur bij het International Documentary Film Festival Amsterdam IDFA. Naast haar passie voorfilm werkt Razan als assistent-onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam op de afdeling Psychologie.

Haar film Before I Forget werd vertoond op verschillende filmfestivals over de hele wereld en heeft meerdere prijzen gewonnen, zoals Beste Regisseur op het Symi International Film Festival. Haar film In Between Glass and Walls (2022) is vertoond op verschillende festivals over de hele wereld en heeft meerdere prijzen gewonnen waaronder Beste Documentaire op Shortcutz. In 2022 heeft Razan de korte live-action film Eos geregisseerd. Deze film is in première gegaan op Imagine Film Festival in Amsterdam. Razan studeert af met de film On the Edge of Life, I Saw a Film (2023)die op het Keep an Eye Filmacademie Festivalvertoond zal worden.

Razan is geïnteresseerd in het maken van films over de onthullingen van innerlijke emoties en personages die vervreemd zijn. Doorhet vertellen van deze verhalen raakt Razan onderwerpen van de menselijke psychologie aan die zij wil weerspiegelen naar de kijker. Razan is geïnteresseerd in het maken van films over de onthullingen van innerlijke emoties, waarbij zij niet bang is om te kiezen voor een speelse vorm.

Back to list
Share