(kopie 1)

Expositie

Sunday 24 June 2018 - Saturday 30 June 2018

Production Design
De Production design studenten hebben een filmstill gemaakt voor een film die niet gemaakt wordt. In de set zijn alle facetten van hun discipline, het ‘Art Department’, te zien. Ze werkten met moodboards, een maquette en een productioneel plan. Een korte dramatische vertelling was de leidraad voor de set: een gedicht, een lied of een ander soort tekst. De tekst is de inspiratie, de uiteindelijke filmstill (foto) vertelt het verhaal. De filmstills zijn tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival 2018 op groot formaat in EYE te zien.

Sam & Dan: Floaty Flatmates VR co-op game
FLoaty Flatmates is een co-op VR spel voor 2 spelers waarin communicatie en samenwerking de sleutel naar overleven is. Je start als een van de twee overlevenden die in een overstroomde wereld vast zit op het dak van zijn flat. Op een ander dak zie je de andere overlevende en alleen door samen te werken kan je een boot bereiken en de veiligheid tegemoet varen.

Cinematography Bolex oefening
De Bolex is een klassieke 16 millimeter filmcamera uit Zwitserland die in de vorige eeuw veel werd gebruikt door documentaire cameramensen en kunstenaars. Het model is in de bijna 100 jaar dat het bestaat nauwelijks veranderd in vorm en heeft altijd al een bijzondere eigen “look” gecreëerd door zijn aparte ontwerp en de manier waardoor de film wordt belicht.

De vierdejaars studenten Cinematography kregen als onderdeel van hun afstuderen een rol 16 millimeter film. Met die elf minuten materiaal hebben zij een eigen vrije opdracht gemaakt dat resulteerde in bijzonder vormgegeven videoclips, modefilms en ander vrij werk.

Share