(kopie 1)

Lezing Bart Römer en Margo van der Valk over een inclusieve filmsector

Monday 24 September 2018, 16:00 - 17:30 hrs.

Creatieve opleidingen kunnen een belangrijke rol spelen bij het zorgen voor een meer inclusieve cultuursector. De Nederlandse Filmacademie streeft actief naar meer diversiteit en inclusiviteit binnen de opleiding, maar ook binnen de filmwereld. In de laatste lezing in de reeks inclusiviteit is het woord aan Bart Römer (directeur Nederlandse Filmacademie) en Margo van der Valk (beleidsmedewerker Nederlands Filmfonds). Zij vertellen over de concrete stappen die ze zetten richting meer inclusiviteit binnen de Nederlandse filmwereld.

Bart Römer vertelt over de plannen die er zijn om dit te bereiken en over de concrete stappen die hiertoe al zijn genomen. Daarnaast wordt ook ingegaan op initiatieven om jongeren met diverse achtergronden te betrekken bij film. Römer deelt zijn visie op het omgaan met inclusiviteit, voor nu en in de toekomst.

De lezing is onderdeel van een lezingenreeks over Inclusiviteit die wordt georganiseerd door de Boekmanstichting. Dit is het onafhankelijke kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid in Nederland. 
Lees meer 

 

Datum: maandag 24 september 2018
Locatie: Boekmanstichting | Herengracht 415 | Amsterdam
Tijd: 16.00 - 17.30 uur
Toegang: gratis, maar aanmelden is noodzakelijk i.v.m. een beperkt aantal plaatsen

Share