Brigiet van den Berg

Brigiet van den Berg

Research groep
Lectoraat
Functies
Overige Onderzoekers

Brigiet van den Berg gebruikt design om onze steeds complexere wereld te verduidelijken, te vereenvoudigen en te organiseren. Haar praktijk is opgebouwd rond het concept van research by design en design by research. Maken en denken zijn daarbij met elkaar verweven zijn en reageren voortdurend op elkaar. Daardoor worden het proces en het resultaat allemaal onderdeel van het werk en worden ze gelijkwaardig gewaardeerd.   

Van den Berg gebruikt design thinking en visuele strategieën om bij te dragen, te bekritiseren en te reflecteren. Voor haar is design zowel een visuele ruimte als een plaats voor kritisch denken. Met een achtergrond als boekontwerper past Van den Berg dezelfde zorgvuldige vaardigheden en kwaliteiten toe op nieuwe media.  

Opdrachtgevers zijn onder meer het Sandberg Instituut, ADE, Toneelgroep Amsterdam, Foam Fotografiemuseum, Cinemien, COCNederland, AHK, Lectoraat Kunsteducatie, Het Instituut, No Academy en VPRO.  

Van den Berg (Bachelor Graphic Design aan de HKU, cum laude, en Master of Design aan het Sandberg Instituut) is tevens vaste docent aan ArtEZ en de Breitner Academie (Amsterdam University of the Arts).
www.studio-berg.nl   

Terug naar lijst
Delen