De Master of Film van de Nederlandse Filmacademie is een opleiding waarin de focus ligt op ‘artistiek onderzoek in en door middel van film’. De internationale opleiding biedt een kleine groep makers de mogelijkheid voor verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen een veeleisende en internationaal georiënteerde onderzoeksomgeving.

 

Master of Film

Website

Studieprogramma
De full-time opleiding duurt twee jaar en is bedoeld voor eigenzinnige en talentvolle filmmakers en kunstenaars met een bacheloropleiding en meerdere jaren professionele ervaring. Het programma bestaat onder andere uit seminars en workshops, lezingen van (inter)nationale filmmakers, kunstenaars en denkers en feedback en uitwisseling tussen de deelnemende student-onderzoekers. Het tweede jaar staat geheel in het teken van de uitwerking van het onderzoeksproject.

Het onderwijstraject van de Master of Film is individueel van aard en vraagt veel zelfstandigheid als deelnemer. De onderzoeksvraag komen voort uit je eigen artistieke praktijk. Inzet van de opleiding is door middel van artistiek onderzoek je eigen stem, methode en positionering als maker te versterken. Kritische reflectie en experiment staan hierbij centraal. Je wordt tijdens dit traject begeleid door docenten, mentoren, zelfgekozen adviseurs en de collega student-onderzoekers.

Toelating en selectie
Voor de toelating dien je een onderzoeksplan met een voorstel voor een te ontwikkelen project in te dienen. De selectie vindt plaats op basis van je ingediende plan en de samenstelling van de groep die wenselijk zo breed en divers mogelijk is. Per jaar worden maximaal tien makers aangenomen en per deelnemer wordt een onderzoeksbudget ter beschikking gesteld. Kijk voor meer informatie op www.masteroffilm.nl.

 

Delen