Hiske de Goeje

Hiske de Goeje

Hiske’s achtergrond ligt bij het theater. In 2011 studeerde zij af als actrice aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Buiten school heeft zij samen met Randy Oost en Herman van den Bosch de korte film Vloed geschreven en geregisseerd. De film was o.a. te zien op het Buster Filmfestival Kopenhagen en het International Short Filmfestival in Uppsala. De film werd geselecteerd door het Nederlands Film Festival voor de Debuutcompetitie en is genomineerd voor een Gouden Kalf.
Met Randy en Herman werkte zij ook samen aan De Broers van Bommel (2015, Laurens Jans) en Mens en Beest (2016, Laurens Jans) als production designer. De Broers van Bommel won o.a. de publieksprijs bij de Vers Awards, Best national short film press award op het Brussels Filmfestival en de prijs voor beste studentenfilm op het European Independent Film Festival.
Daarnaast werkte Hiske als Art Director, assistent art department en setdresser voor verschillende commercials, een videoclip (Anouk) en korte films voor Halal, Vice, TheBoardRoom, Phanta Basta, Annomann. In het voorjaar van 2016 liep zij stage bij production designer Wilbert van Dorp. Daar werkte ze mee aan Onze Jongens (2016, Johan Nijenhuis).
Na de opleiding wil Hiske zich graag verder bekwamen binnen het art department. Uiteindelijk wil zij het liefst een goede production designer worden. Daarnaast hoopt Hiske nog eens de kans te krijgen om iets maken als regisseur.

Terug naar lijst
Delen