Randy Oost

Randy Oost

Opleiding
Scenario
Lichting
2017
E-mail
randy.oost@icloud.com

In 2013 startte Randy met de opleiding Scenario aan de Nederlandse Filmacademie. Naast zijn schrijfwerk op de academie schreef hij buiten school scenario’s voor enkele korte films, waaronder het absurde familiedrama De Broers van Bommel (van regisseur Laurens Jans), dat op verschillende festivals in de prijzen viel. Daarbij was hij co-regisseur (met Hiske de Goeje) en co-scenarist (met Hiske en Herman van den Bosch) van de korte coming-of-age-film Vloed, die werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Korte Film en onder andere werd geselecteerd voor Selected Dutch Shorts van EYE International.

Zijn stage liep Randy bij regisseur Shariff Korver, die hij assisteerde bij de ontwikkeling van een speelfilm en televisieprojecten, waaronder de serie FENIX van Lemming Film. Voor het scenario van zijn afstudeerfilm SIRENE ontving hij de AVROTROS Scenarioprijs; de film (geregisseerd door Zara Dwinger) won tevens de KNF Prijs voor Beste Filmacademie Productie en de Haghefilm Digitaal Publieksprijs en is geselecteerd voor diverse festivals, waaronder Clermont-Ferrand.

Na zijn afstuderen was hij co-scenarist van de Kort! Stray Sheep (van regisseur Madja Amin), die op het NFF in première ging. Ook was hij betrokken bij de ontwikkeling van enkele dramaseries en speelfilmprojecten, waaronder een aflevering van Centraal. Lees hier een interview met Randy op VPRO Cinema. 

 

Terug naar lijst
Delen