Randy Oost

Randy Oost

Opleiding
Scenario
Lichting
2017
E-mail
randy.oost@icloud.com

In 2013 startte ik met de opleiding Scenario aan de Nederlandse Filmacademie. Naast mijn schrijfwerk op de academie schreef ik buiten school scenario’s voor enkele korte films, waaronder het absurde familiedrama De Broers van Bommel (van regisseur Laurens Jans), dat op verschillende festivals in de prijzen viel. Daarbij was ik co-regisseur (met Hiske de Goeje) en co-scenarist (met Hiske en Herman van den Bosch) van de korte coming-of-age-film Vloed, die werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Korte Film en onder andere werd geselecteerd voor Selected Dutch Shorts van EYE International.

Mijn stage liep ik bij regisseur Shariff Korver, die ik assisteerde bij de ontwikkeling van een speelfilm en televisieprojecten, waaronder de serie FENIX van Lemming Film. Voor het scenario van mijn afstudeerfilm SIRENE ontving ik de AVROTROS Scenarioprijs; de film (geregisseerd door Zara Dwinger) won tevens de KNF Prijs voor Beste Filmacademie Productie en de Haghefilm Digitaal Publieksprijs en is geselecteerd voor diverse festivals, waaronder Clermont-Ferrand.

Na mijn afstuderen was ik co-scenarist van de Kort! Stray Sheep (van regisseur Madja Amin), die op het aanstaande NFF in première zal gaan. Ook ben ik betrokken bij de ontwikkeling van enkele dramaseries en speelfilmprojecten, waaronder een aflevering van Centraal—voorheen One Night Stand—waarbij ik wederom samenwerk met regisseur Laurens Jans.

In de toekomst wil ik me blijven bijscholen in de vele facetten van storytelling en haar kracht. Want ik geloof dat  goede verhalen ingezet kunnen worden als kompassen die ons helpen navigeren in onstuimige tijden. Ik hoop daaraan bij te dragen door aan verhalen te werken die hoop verspreiden en inspireren—verhalen die mensen nader tot hun ziel brengen.

Terug naar lijst
Delen