Marthe van 't Hoff

Marthe van 't Hoff

In 2013 behaalde Marthe haar Bachelor Theaterwetenschap (inclusief minor Communicatiewetenschap) aan de Universiteit van Amsterdam. Met de belangstelling voor Nederlandse film en haar interesse in scenografie, besloot ze zich aan te melden voor het cursusjaar Production design aan de Nederlandse Filmacademie en raakte verknocht aan het Art department.

Setdresser Taco Regtien maakte Marthe wegwijs op de set van 2/11 Het Spel van de Wolf (2014, Thomas Korthals Altes) en afgelopen zomer liep Marthe stage bij leermeesters Alfred Schaaf en Jaap Hoek van Rabotksy bij de Telefilm Billy (2017, Theo Maassen). Ze fungeerde als rekwisiteur en was daarnaast assistent setdresser van Samantha van den Broek.

Dat Marthe niet alleen uit de voeten kan met realistische settings, bewees ze onder andere met de korte film WK Cavia van regisseur Maria Philips. Deze studentenfilm met “uitgekiende production design” werd genomineerd voor De Speciale Jury Award tijdens het Nederlands Film Festival in 2017.

Marthe heeft een speciale liefde voor locaties en props en hoopt zich tevens verder te ontwikkelen als production designer en art director. Het is een droom dit in samenwerking met Lila Goeman Borgesius te doen, waarmee ze de afgelopen jaren een bijzondere band heeft opgebouwd. Ook sluit ze het doen van styling en/of kostuumontwerp absoluut niet uit.

Terug naar lijst
Delen