Selle Sellink

Selle Sellink

Vóór en tijdens zijn studie Sound design aan de Nederlandse Filmacademie is Selle werkzaam bij sound design studio Anthill Sound Design. Hier werkt hij aan meerdere prachtige producties mee, zoals Brozer (2014, Mijke de Jong, The World According to Monsieur Khiar (2015, Sjors Swierstra), Beyond Sleep (2016, Boudewijn Koole), Doof Kind (2017, Alex de Ronde) en Garden of Life (2017, Marco Niemeijer). Ook ontwerpt Selle het geluid voor NTR’s Jheronimus Bosch website (2016). In 2018 werkt hij mee aan het sound design voor Retrospekt (2018, Esther Rots).

Samen met Hans Nieuwenhuijsen, Jelle Verstraten en Arend Bruijn is Selle STILL Productions gestart. Een collectief wat zich voornamelijk op muziek en sound design voor films richt maar wat hij in de toekomst graag zou willen zien samenwerken met kunstschilders, dansers, theatermakers en dergelijke.  Zijn aspiratie is om een broedplaats te creëren waar verschillende kunstvormen samen kunnen komen.

Selle’s scriptie onderzoekt de werking van sound design bij stilstaand beeld. In dit geval, abstracte schilderkunst van Janine van Oene en Selle Sellink zelf. Dit is een eerste stap in het ontdekken van de overlappingen tussen de kunstvormen.

 

Terug naar lijst
Delen