Bodil Matheeuwsen

Bodil Matheeuwsen

Opleiding
Scenario
Lichting
2019
E-mail
bodil.matheeuwsen@gmail.com

Bodil Matheeuwsen wist al van kleins af aan dat zij verhalen wilde schrijven die mensen recht in het hart raken. Na het behalen van haar VWO-diploma stroomde Bodil direct door naar het LUCA School of Arts in Brussel waar ze zich twee jaar lang verdiepte in het ontwikkelen van auteursfilms. Hier profileerde ze zich als een sociaal betrokken scenarist die niet schuwt voor genrefilms. 
Nadat ze haar tweede jaar afrondde stapte Bodil over naar de Filmacademie om zich te specialiseren in scenario. Bodil's interesse ligt bij het schrijven van klein menselijk drama, op een eigenzinnige manier. Tijdens haar opleiding schreef zij films over euthanasie, traumaverwerking en werkte ze mee aan een documentaire over het debat rondom pedofilie. Bodil sluit haar tijd aan de Filmacademie af met twee korte films en een Virtual Reality-project. Bodil sloot haar derde jaar af met een stage bij het fenomenale schrijverscollectief Winchester McFly waar ze zich verdiepte in het Amerikaanse systeem van het showrunnerschap. Ook is zij betrokken geweest bij andere buitenschoolse projecten. Zo schreef zij in haar 2017 La Luz Prendida, een afstudeerfilm voor LUCA en ontwikkelde ze een virtual reality-workshop voor het Imagine Film Festival.
Bodil wil haar fascinatie voor het horror-genre verder onderzoeken en droomt ervan om ooit de nagenoeg perfecte horror-musical voor op het witte doek te schrijven.

Terug naar lijst
Delen