Edson da Conceicao

Edson da Conceicao

Opleiding
Regie Fictie
Lichting
2019
E-mail
edson.daconceicao@gmail.com

Edson studeerde in 2008 af aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Hij was destijds 20 jaar en vond zichzelf nog te jong en onervaren om zich aan te melden voor de Nederlandse Filmacademie. Hij is daarna meteen het werkveld ingegaan en heeft zeven jaar als freelancer gewerkt als regieassistent, opnameleider, cameraman en editor voor verschillende korte films, speelfilms en commercials.
Met zeven jaar ervaring bij verschillende departementen is hij aangenomen in 2015 aan de Nederlandse Filmacademie. In zijn derde jaar heeft hij de commercial Hooligans (2017) en de korte film Eindhalte (2018) gemaakt. Eindhalte is geselecteerd voor onder andere het filmfestival ShortCutz en het internationale filmfestival Go Short. Tussen het derde en vierde jaar heeft Edson gewerkt aan Safe Haven (2019) en studeert hij af aan de Nederlandse Filmacademie met maar liefst twee andere korte films, Mania (2019) en Porfotto (2019).
Edson wist van jongs af aan dat hij verhalenverteller wilde worden. Het liefst vertelt hij verhalen die mensen recht in het hart raken. Hij heeft een enorme fascinatie voor persoonlijke verhalen en is altijd op zoek naar de verhalen achter de persoon. Door op te groeien in Spangen gelooft Edson dat; goed of slecht, iedereen zijn eigen waarheid heeft. Het maakt niet uit wat voor verhalen hij vertelt, hij weet altijd de authenticiteit in zijn personages te vangen.
Edson hoopt met zijn brede werkervaring en unieke kijk op de wereld te werken aan films en commercials. Hij is altijd opzoek naar nieuwe uitdagingen om de vertelling naar een hoger niveau te tillen.

Terug naar lijst
Delen