Klaudia Schenkels

Klaudia Schenkels

Klaudia studeerde in 2012 af aan de opleiding Ruimtelijk Vormgeving aan de Rooi Pannen in Tilburg. Zij liep stage bij K&S Decors in Breda, een bedrijf dat decoraties, replica’s, decors en rekwisieten maakt voor dierentuinen en themaparken, waaronder de Efteling. Na haar studie ging zij aan de slag bij Vorm en Decor in Rotterdam. Dat is een bedrijf dat decors maakt voor voornamelijk theaterproducties, festivals en interieurbouw. Zij heeft daar gewerkt voor musicalproducties zoals Soldaat van Oranje en Anne Frank, voor het Ro theater, Efteling Theater, Nederlands Dans Theater, Studio 100, Stage Entertainment, de Kunsthal en Tomorrowland.
In 2015 besloot zij om verder te studeren aan de Filmacademie. Zij wilde zich verder bekwamen in het ontwerpen binnen film. Tijdens de opleiding was zij verantwoordelijk voor de production design van o.a. de derdejaars productie Eindhalte (2018, Edson da Conceicao). Deze film is o.a. geselecteerd voor het Go Short Filmfestival 2019. Klaudia studeert af met de films Mania (2019 Edson da Conceicao) en El Muerto (2019, Loïs Dols de Jong).
De kracht en fascinatie van Klaudia ligt bij “genrefilms”. Zij wil zich in de toekomst daar verder in ontwikkelen; naast production design ligt haar interesse ook bij het ontwerpen en maken van props.

Terug naar lijst
Delen