Nadine Klingen

Nadine Klingen

Opleiding
Production design
Lichting
2019
E-mail
nadinejklingen@gmail.com

Nadine studeerde in 2015 af aan het Nimeto in Utrecht als vormgever ruimtelijke presentatie en communicatie. Als afstudeerrichting koos zij voor Stand-, winkel- en decorvormgeving. Tijdens de opleiding liep ze stage in theaterdecorbouw bij De Man Met De Hamer in Amsterdam. Nadine heeft in 2014 en 2015 vanuit het Nimeto deelgenomen aan de internationale beroepenwedstrijd WorldSkills binnen het vakgebied etaleren. Ze won goud op zowel de Europese wedstrijd in Lille (Frankrijk) als de wereldwijde wedstrijd in São Paulo (Brazilië).
Op de Filmacademie heeft Nadine o.a. production design gedaan voor de films Run Baby Run (2018, Timo Ottevanger) en Ningyo (2019, Timo Ottevanger). Bij beide films heeft Nadine in een production design-duo gewerkt met Noa van Nielen. Noa en Nadine hebben elkaar op persoonlijk vlak maar zeker ook vakinhoudelijk gevonden. Met een grote passie voor het vak weten zij elkaar uit te dagen en stellen zij zich voor als duo verder te gaan. Naast school heeft Nadine de production design gedaan voor de korte film Safe Haven (2019, Edson da Conceicao, Timo Ottevanger). Een ambitieuze groep jonge makers heeft elkaar gevonden en samen hebben zij deze film tot stand gebracht.
Na het afronden van de studie wil Nadine zich graag verder ontwikkelen binnen het art department en zo een creatieve en slagvaardige production designer worden.

Terug naar lijst
Delen