Noa van Nielen

Noa van Nielen

Opleiding
Production design
Lichting
2019
E-mail
vannielen.noa@gmail.com

In 2014 begon Noa als 16-jarige aan de cursus Production Design-assistentie op de Filmacademie. Haar liefde voor decor en vormgeving groeide hier exponentieel en daarom was aanmelden voor de officiële Production Design-opleiding het enige wat haar na de cursus nog te doen stond.
Tijdens haar studie aan de Filmacademie verzorgde ze de Production Design voor onder andere de derdejaars film Run Baby Run (2018, Timo Ottevanger), die geselecteerd werd voor het Silk Road Filmfestival in Dublin en het London Short Film Festival. Ook verzorgde ze de Production Design voor haar afstudeerfilm Ningyo (2019, Timo Ottevanger). Dit deed ze echter niet alleen, want voor zowel Run Baby Run als Ningyo heeft Noa het Art department samen met haar mede-Production designer Nadine Klingen vertegenwoordigd. De twee ontwikkelden een eigen, rauwe stijl en bovenal een zeer hechte band. De samenwerking tussen hen verliep zelfs zo soepel dat Noa en Nadine in de toekomst graag verder zouden gaan als Production design-duo. Ook ontwikkelde Noa in haar jaren op school een liefde voor kostuum. Dit bracht ze tot uiting in de afstudeerfilm Spangen (2019, Edson Da Conceicao), waar ze met veel passie het kostuumdepartement heeft vertegenwoordigd.
Noa wil na de academie graag werkzaam blijven in het Art departement en hoopt zichzelf te ontwikkelen als Production designer en artdirector. Toch zal ze in haar hart nog altijd een plekje vrijhouden voor het kostuum departement. Het is maar net wat haar pad zal kruisen.   

Terug naar lijst
Delen