Perla Vita Beerens

Perla Vita Beerens

Opleiding
Scenario
Lichting
2019
E-mail
perlavitabeerens@gmail.com

Perla Vita Beerens heeft een liefde voor personages en hun onderlinge relaties. Ze wil niks liever dan een representatie bieden van een divers straatcultuur in Nederland, met invloeden van haar Argentijns-Limburgse achtergrond.
Tijdens haar jaren op de filmacademie vormde ze een topduo met Elvira Porcedda waarbij ze in het tweede jaar twee korte coming of age films schreven, Pinky Promise (2017, Loïs Dols de Jong) en 21e (2017, Max Everett). Beide over twee escapistische tienermeisjes die elkaar los laten. Eentje tijdens een overval, de ander tijdens een zombie apocalypse. Het jaar daarop schreef het duo de korte stop-motion animatie Swimming to the Moon (2018, Madeleine Homan), een surrealistische kijk op een Nederlandse jongen die zich bekeert tot de islam. Datzelfde jaar heeft ze meegewerkt aan Writers for Europe waar ze een script heeft ontwikkeld met drie andere internationale studenten en liep ze een researchstage bij Shariff Korver, de regisseur van onder andere Fenix (2018), Infiltrant (2014) en Penoza (2015).
In haar eindexamenjaar vond ze een esthetische aansluiting bij haar klasgenoot Timo Ottevanger. Zo schreef ze de afstudeerfilm Ningyo (2019, Timo Ottevanger) waar ze bovendien haar ‘feministische’ ei kwijt kon. In deze film volgen we Valentina, een tienermeisje wat leeft in een dystopische wereld waarin vrouwen het bezit zijn van mannnen. Daar komt ze een groep onafhankelijk meisjes tegenDaarnaast studeert Perla ook af met een lange speelfilm script over een gekwelde relatie tussen een veertienjarig meisje en haar moeder die eindigt op moedermoord.

Terug naar lijst
Delen