Milou Gevers

Milou Gevers

Opleiding
Regie Documentaire
Lichting
2020
E-mail
info@milougevers.nl

Tijdens haar basisschooltijd zat Milou al op de filmclub in het lokale buurthuis, waar ze gewapend met een handycam en veel brutale interviewvragen haar eerste filmpjes maakte. Haar nieuwsgierige instelling en interesse voor andere landen en culturen, leidde ertoe dat ze Culturele Antropologie ging studeren aan de UvA. Maar tijdens haar studie bleef ze in haar vrije tijd altijd bezig met fotografie, theater en film. 
Na het afronden van haar bachelor besloot ze daarom toelating te doen voor de Filmacademie. Milou heeft zich tijdens haar studie gespecialiseerd in jeugddocumentaires; het perspectief van kinderen maakt het voor haar mogelijk om moeilijke onderwerpen toch op een luchtige en speelse manier te vertellen. 
In haar werk maakt ze graag gebruik van stop-motion. Milou liep stage bij het jeugdtelevisieprogramma Hoofdzaken (Menno Otten), waarin kinderen tussen de 8-13 jaar tijdens een knipbeurt vertellen over hun kopzorgen.

Op 1 oktober 2020 verscheen Milou in Nieuwsuur om te vertellen over haar afstudeerdocumentaire Waarom bleef je niet voor mij?
Bekijk het interview hier. Voor de documentaire won ze de NBF-pitchprijs 2019 en de VPRO-documentaireprijs 2020
 

Terug naar lijst
Delen