Anouk Boef

Anouk Boef

Opleiding
Production design
Lichting
2021
Website
www.anoukboef.com
E-mail
boefanouk@gmail.com

Anouk liep stage bij Bernadette Corstens (kostuumontwerp), op de film Piece of my Heart (Dana Nechustan)

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
Mijn beste herinnering aan de filmacademie is denk ik de gehele bouwperiode van onze Studio Fictie Oefening-set in het tweede jaar geweest. Vanaf het ontwerpen en het maken van de maquette op schaal, tot het verwezenlijken van onze droom set onder leiding van de fantastische Guide Duivenvoorde en Anita Schoolderman. Dit was voor mij het meest intensieve, leerzame, indrukwekkende en gezellige moment dat ik samen met mijn klas heb mogen ervaren.

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
De grootste verrassing van de afgelopen vier jaar is voor mij het moment dat ik besloot mij te specialiseren in kostuumontwerp. Dit is iets wat ik van tevoren nooit had verwacht, maar waar ik langzaam naartoe ben gegroeid gedurende de opleiding. En ik ben ontzettend blij dat ik die keuze heb gemaakt!  

Op welk project ben je het meest trots?
Ik denk niet dat er echt één specifiek project is waar ik het meest trots op ben. Alle projecten waar ik aan heb gewerkt tonen verschillende kwaliteiten, maar zijn vooral onderdeel van mijn leerproces en persoonlijke ontwikkeling geweest. De weg die ik heb afgelegd en de groei die ik heb doorgemaakt zijn momenten waar ik veel trotser op ben.

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
De vele wijze woorden tijdens de lessen en feedbacksessies van Ellen Lens.

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Het leukste aan mijn vakgebied is het in de huid kruipen van een personage. Je verdiept je in een culturele achtergrond, leest veel artikelen, bekijkt fotografie, etc. Daar rolt een ontwerp uit, je gaat doorpassen en vervolgens zie je het karakter echt tot leven komen. Daar krijg ik energie van!  

Waar haal je inspiratie uit?  
Ik haal inspiratie uit de schilderkunst, de modewereld, research materiaal en het dagelijks leven (gewoon zitten en kijken naar mensen, heerlijk!).   

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Het eerste wat ik ga doen nadat ik ben afgestudeerd is, heel cliché, reizen en cultuursnuiven. Zeker na een lange tijd stil te hebben gezeten. Een paar plekken bezoeken waar ik al heel erg lang naartoe wil, lekker eten en nagenieten van het behalen van een mooie prestatie. Vervolgens ga ik op zoek naar een plek in Amsterdam om daarna (hopelijk) gelijk aan de slag te kunnen in het werkveld.  

Wat zijn je toekomstplannen?
Het lijkt me fantastisch om later als zelfstandig kostuum ontwerpster/ styliste te werken, wellicht ook in het buitenland. Dat is wel echt een droom.  

Terug naar lijst
Delen