Bente van der Meer

Bente van der Meer

Opleiding
Productie
Lichting
2021
E-mail
Bentevandermeer@hotmail.com

Bente liep stage bij Wolfstreet.

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
In mijn tweede jaar heb ik deelgenomen aan de workshop internationaal co-produceren met HFF Munchen. Dit vond ik een ontzettend leuke en leerzame week waar we met verschillende studenten co-producties tussen Nederland en Duitsland gingen uitwerken op papier. Daarnaast heb ik ontzettend veel goede herinneringen aan de domibo’s op de donderdagen, echt een uitlaadklep voor al het harde werken.

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
Het afgelopen jaar was in veel opzichten niet zoals we hadden verwacht, met alles rondom de corona-crisis. Ik ben ontzettend trots op de crew waarmee ik dit jaar afstudeer. Iedereen denkt mee, is flexibel en zorgt voor elkaar. Ik vind het heel bijzonder om het zo mee te maken, ook al had ik het heel graag anders gezien, we kijken hierdoor wel meer naar elkaar om.

Op welk project ben je het meest trots?
Mijn derdejaars film Het Smelt. Ik heb deze film gemaakt met dezelfde crew als met wie ik nu ga afstuderen. Ik vond het ontzettend leerzaam, en ik ben trots op het resultaat. We hebben ons veel bezig gehouden met een bepaalde en vrij uitgesproken stijl in alle departementen door te voeren, en ik ben van mening dat dit goed is gelukt.

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
Schat, vergeet niet af en toe te ademen. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? - Inge, Eigenaresse Cafe Waterlooplein (de Annies)

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Je bent overal bij betrokken en weet van alles wat. Daarnaast vind ik het interessant en leuk om samen met de crew te sparren over de stijl van de film, de urgentie van het verhaal en de visie van alle makers. Hierdoor verbind je je met het verhaal, waardoor het ook van jou wordt. 

Waar haal je inspiratie uit?  
Voor mij is het heel simpel, je kan pas een een goede film maken als je weet wat je mooi vind, maar ook wat je minder goed bij je past. Inspiratie is voor mij kijken, meegenomen worden in een verhaal, stil zijn door een film, of het juist willen uitschreeuwen. 

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Even bijkomen van de corona rollercoaster van de afgelopen anderhalf jaar. 

Wat zijn je toekomstplannen?
Nadat ik mijn diploma heb gehaald lijkt het me leuk om verschillende dingen uit te proberen bij verschillende productiehuizen. De uitvoerende productie, commercials en post-productie. 

Terug naar lijst
Delen