Bo Kamphues

Bo Kamphues

Bo liep stage bij The Ambassadors.

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie? 
Mijn beste herinnering aan de filmacademie is ons uitje naar het FMX Festival in Stuttgart, het 2e jaar. Ik heb daar zo enorm veel kennis opgedaan en mensen leren kennen. Een biertje drinken met de VFX Supervisor van Avengers: Endgame was daarbij wel het hoogtepunt.

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar? 
De grootste verrassing van de afgelopen vier jaar was denk ik mijn keuze om Technical Director te worden in plaats van een artist die direct aan shots werkt. Nu ben ik gefocust op de infrastructuur en technische kant van visual-effects.

Op welk project ben je het meest trots? 
Het project waar ik het meest trots op ben is denk ik ons x-project Verlangen. Na een halfjaar dag en nacht daaraan gewerkt te hebben, is er denk ik een hele mooie en bijzondere animatie uitgekomen. Vooral in de laatste week hebben we nog tot diep in de nacht doorgewerkt om het net even naar een hoger niveau te trekken. Daar ben ik het meeste trots op.

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt? 
"Choose your battles wisely". In een team is het belangrijk om niet elke discussie uit te voeren. Houd het eindproduct voor het ogen en ga niet tegen iedereen constant in. Overweeg bij elke discussie of het de moeite waard is.

Wat is het leukste aan jouw vakgebied? 
Het leukste aan mijn vakgebied vind ik het detail gerichte werken. Visual-effects bestaat uit zoveel onderdelen en afdelingen. Die moeten allemaal samen werken met verschillende programma's en technieken en de manier waarop al die kleine tandwieltjes samenkomen vind ik het leukst.

Waar haal je inspiratie uit?  
Ik haal de meeste inspiratie natuurlijk uit het kijken van andere films, maar ook door thuis te blijven klungelen met VFX-programma's en zelf dingen blijven maken. Ook spelen muziek en fotografie voor mij altijd een grote rol in inspiratie.

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Zodra ik ben afgestudeerd wil ik graag meteen aan de slag. Vanwege het corona virus hebben we aardig wat vertraging opgelopen en ik zou graag eindelijk willen beginnen aan de échte filmindustrie. Vakantie overwegen we bij de kerst wel weer

Wat zijn je toekomstplannen? 
Ik wil voorlopig aan de slag bij een studio en mezelf ondertussen nog bijspijkeren in een Computer-Science bachelor. Op die manier kan ik zowel de creatieve als technische kant van visual-effects invullen. In de toekomst zou ik nog graag in het buitenland willen werken bij een van de grotere studio's. Hopelijk bij een studio zoals Industrial Light & Magic.

Terug naar lijst
Delen