Bob Lemm

Bob Lemm

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
Toen we met de tweede en derdejaars VFX klas naar het FMX in Stuttgart gingen in 2019. Het was heel inspirerend om de presentaties van de grote VFX studio’s te volgen en de professionals uit het werkveld te ontmoeten. Daarnaast hadden we ook een onwijs leuke tijd naast het FMX waarbij we de stad konden verkennen en heerlijk konden eten en drinken.

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vierjaar?
Geen flauw idee. Elk jaar had zijn bijzondere momenten.

Op welk project ben je het meest trots?
Het meest trots ben ik op het project So What? dat Stijn Sanders, Melvin Stewart en ik zijn begonnen in de zomer van 2020. De film gaat over eenijsbeer die als grootste droom heeft om piano te spelen voor volle zalen, maar dat eigenlijk niet denkt te kunnen omdat hij een ijsbeer is en geen mens. De film vertelt dat jij je dromen en ambities moet najagen ook al zeggen mensen dat het je nooit zal lukken. Stijn en ik wilde al heel lang een live-action visual effects project. Dat betekent dat visual effects worden geïntegreerd in geschoten beeldmateriaal. Met Yavuz Selim Isler als Director of Photography hebben we ook het juiste resultaat weten te bereiken wat betreft cinematografie.

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
Filmmaken is samenwerken. Iets wat we bij VFX soms onderschatten. We denken alles te moeten kunnen en overal kennis van te hebben. Dat kan nogal eens overweldigend zijn. Visual Effects en film in het algemeen zijn zo breed dat je nooit alles kunt beheersen. Het is juist leuk om met elkaar te brainstormen en elkaar te helpen. Juist de samenwerking geef veel energie.

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Het leukste aan Visual Effects vind ik dat je verhalen kunt vertellen van werelden of personages die helemaal niet echt bestaan. Hierdoor kun je dus met je fantasie dingen bedenken en uitvoeren die voorheen helemaal niet mogelijk waren.

Waar haal je inspiratie uit?
Uit onwijs veel dingen zoals fotografie, muziek, kunst,natuur, films en door met andere makers te brainstormen. Daarnaast vind ik behind the scenes van films ook altijd iets magisch hebben. Voor mij komt de wereld waarin de film zich afspeelt dan nog meer tot leven. Film stills analyseren of juist breakdowns van shots bekijken vind ik ook onwijs interessant om achter de diverse lagen van de filmte komen.

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Misschien eerst even tot rust komen. Ik merk dat hetlaatste jaar, mede door de coronacrisis, zeer veel energie heeft gekost. Het warengeen makkelijke tijden voor creatievelingenen het was soms ook moeilijk om inspiratie te kunnen delen. Daarna wil ik een tijdje bij een studio gaan werken in Nederland.

 

 

Terug naar lijst
Delen