Evert Bazuin

Evert Bazuin

Opleiding
Cinematography
Lichting
2021
Website
www.evertbazuin.com
E-mail
evertbazuin@gmail.com

Evert liep stage bij Tristan Oliver BSC, Bert Pot NSC en in de grading bij John Thorborg.

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
De beste herinnering aan de filmacademie was voor mij ‘tijd’, vier jaar lang de vrijheid om te onderzoeken en te experimenteren met film.

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
De grootste verrassing van de afgelopen vier jaar was voor mij het CamerImage filmfestival in Polen waar we samen met onze vakklas heen zijn gegaan. Hier heb ik toen o.a. gesproken met Alfonso Cuarón, over zijn film Roma, en met Robbie Ryan BSC ISC, over The Favourite.

Op welk project ben je het meest trots?
Ik ben het meest trots op het project Serratus, welke ik heb geschoten op 16mm zwart wit film op rolschaatsen en schaatsen. En onze afstudeerfilm COCON, welke we in Brabant hebben gedraaid.

Welke wijze woorden hebben het meest indruk op je gemaakt?
"People confuse 'pretty' with good Cinematography." een quote van Roger Deakins ASC BSC, tijdens een van de online lessen op de Filmacademie, heeft het meest indruk op mij gemaakt.

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Het leukste aan het vakgebied Cinematography vind ik de combinatie van het creatief bezig zijn mbt het visualiseren van een verhaal en het contact met verschillende mensen en disciplines om dit verhaal vervolgens te kunnen vertellen.

Waar haal je inspiratie uit?
Ik krijg ideeën uit hedendaagse discussies en maatschappelijke problemen, andere culturen, gewoontes en tradities die andere perspectieven bieden. Nieuwe omgevingen vind ik erg belangrijk. Ook daar haal ik veel inspiratie uit. Fotografen die mij inspireren zijn onder andere: Ivor Pricket, Saul Leiter, Dorothea Langue, Pieter-Jan de Pue & Thomas Dworzak. Cinematografen die mij inspireren zijn onder andere: Robby Müller NSC BVK, Bradford Young ASC, Darius Khondji ASC AFC & Christopher Doyle HKSC.

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen / toekomstplannen?
De dag nadat ik ben afgestudeerd ga ik verder aan het werk. Om mij vervolgens verder te ontwikkelen in het maken van commercials, documentaires en fictie films.

Terug naar lijst
Delen