Franca Wisselink

Franca Wisselink

Franca liep stage bij Planet X.

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
De band die je als VFX-klas samen opbouwt. Niet alleen tijdens het werken aan projecten maar juist ook tijdens de activiteiten en spellen die we tussendoor deden.Het samenwerken en oplossingen zoeken samen met klasgenoten en andere vakklassen. Al helemaal als je merkt dat je met het team van een project volledig op 1 lijn zit en dat door het proces heen de film steeds meer een geheel wordt.

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
Ik had toen ik begon nooit verwacht dat ik mijn plek zou vinden in leidinggevende rollen. Maar door de jaren heen merkte ik dat ik VFX-supervisie en VFX-coördinatie de leukste functies binnen VFX vind. En nu heb ik in mijn laatste jaar in 4 verschillende producties meegewerkt in een leidinggevende rol!

Op welk project ben jij het meest trots?
Op Viral, Kimiko, Exolvo en Verlangen. Elk van deze projecten is op zijn eigen manier een hoogtepunt geweest voor mij dit afgelopen jaar. Met elk van deze projecten heb ik een andere kant kunnen laten zien van mijn kunnen.

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
Doe waar jij blij van wordt. Zowel positief als negatief, positief: als je iets wil doen omdat jij denkt dat het een goed idee is, doe het! en negatief: als je het idee hebt dat het geen goed idee is om iets te doen, zeg het dan en laat merken dat jij het geen goed idee vindt.

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Het samenwerken, zowel binnen het vakgebied als met mensen buiten het vakgebied. Ik vind het heerlijk om met klasgenoten een gesprek te hebben over de gedetailleerde aanpak van een shot. En dan vind ik het helemaal leuk om te zien dat de andere studierichtingen ons dan aankijken alsof we een andere taal spreken.

Waar haal je inspiratie uit?
Uit films, kunst, musical, YouTube video's eigenlijk alle dagelijkse creatieve input die je maar tegen kan komen. Deze verschillende media als input bronnen zorgen ervoor dat ik goed ben in oplossingen bedenken die niet voor de hand liggen.

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Na even vakantie te nemen wil ik gaan werken bij een VFX-studio in Nederland. Na een jaar werken ga ik kijken of ik nog een studie wil doen om mezelf door te ontwikkelen.

Wat zijn je toekomstplannen?
In de toekomst zou ik graag mijn kennis van VFX combineren met andere kunststromen zoals theatertechniek.

Terug naar lijst
Delen