Gijs de Groot

Gijs de Groot

Gijs liep stage bij Storm Post Production.

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
Mijn beste herinnering aan de Filmacademie is de sfeer en de gezelligheid. "Nog éven een filmpje pakken" met elkaar na een drukke schooldag, of "nog één biertje dan" bij de DoMiBo en Annies.

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
De grootste verrassing is dat ik me volledig ben gaan focussen op de productionele kant van Visual Effects. Tijdens mijn aanmelding was ik er namelijk van overtuigd om uiteindelijk als VFX-artiest af te studeren. Pas op de Filmacademie ontdekte ik hoe tof VFX-productie eigenlijk is. Nog iedere dag haal ik enorm veel energie uit de coördinerende functie die ik mag vervullen binnen onze VFX-klas.

Op welk project ben je het meest trots?
Het meest trots ben ik op ons X-project Verlangen. De intensieve samenwerking met andere departementen was erg bijzonder en heeft voor een tof eindresultaat gezorgd. Ook was het uniek om als VFX-klas zoveel maanden en zó intensief aan één project te werken. Iedereen heeft, stuk voor stuk, een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan deze film.

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Van niets iets kunnen maken. Met onze VFX-klas kunnen we álles maken, dat vind ik gaaf. Zo hebben we ons in coronatijd erg vermaakt en uitgedaagd tijdens ons zelfbedachte project "de doorgeefopdracht". Hierbij vormden we als klas een ketting, waarbij we allemaal een klein onderdeel van een animatiefilmpje maakten, zónder te weten wie uit de klas je voorganger of opvolger was. Dit zorgde voor zowel veel creativiteit als hilariteit.

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Na mijn afstuderen ga ik naar het Verenigd Koninkrijk of Duitsland om te ervaren hoe het is om in een grote VFX-studio te werken. Als het me bevalt dan blijf ik daar, zo niet, dan kom ik weer terug om hier aan de slag te gaan in de Nederlandse VFX-industrie.

Wat zijn je toekomstplannen?
Mijn plan is om mij de komende jaren te blijven ontwikkelen in de productionele kant van Visual Effects. Deze relatief jonge industrie blijft constant in beweging. Ik wil zoveel mogelijk rondom de wereld van VFX-productie ervaren, zonder oog te verliezen voor de bijzondere combinatie van ons vak: creativiteit en innovatie.

Terug naar lijst
Delen