Ivo Siebum

Ivo Siebum

Opleiding
Productie
Lichting
2021
E-mail
Ivo.siebum@mail.com

Ivo liep stage bij de drama afdeling van de NTR en was assistent uitvoerend producent bij de Kort! Nervosa (Thessa Meijer, 2019). 

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
Er zijn zoveel leuke herinneringen aan de Filmacademie. We hebben met elkaar zoveel meegemaakt en beleefd dat ik simpelweg niet kan kiezen, daarnaast moet je sommige herinneringen niet willen vertellen.

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
De ontmoetingen met medestudenten zijn enorm verrassend geweest. In mijn tweede studiejaar werd ik ingedeeld met een regisseur die altijd met een haver cappuccino in haar hand te laat de collegezaal binnen kwam lopen. Wat een ramp, dacht ik. Daar wou ik absoluut niet mee werken, echter bleek de samenwerking verassend goed te gaan. Inmiddels maken we onze afstudeerdocumentaire met elkaar en drinken we samen een haver cappuccino. 

Op welk project ben je het meest trots?
Als producent kan ik niet kiezen waar ik het meest trots op ben. Soms ben ik niet trots op het eindproject, maar op het proces ernaar toe. Het afgelopen jaar heeft bewezen dat we erg trots kunnen zijn op onze flexibiliteit en doorzettingsvermogen. 

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
Nee, is ook een antwoord. 

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Het continue blijven denken in mogelijkheden en hoe we het idee financieel en organisatorisch haalbaar kunnen maken, daarnaast is het samenwerken met de verschillende departementen heel erg interessant.

Waar haal je inspiratie uit? 
Ik haal de meeste inspiratie uit mijn medestudenten, omdat ik het meest heb geleerd van hen. 

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Biertje drinken in de zon ergens op de wereld. 

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik hoopte dat ik op de Filmacademie erachter zou komen wat ik het meest interessant zou vinden, echter is mijn liefde voor zowel fictie, documentaire en commercials enorm gegroeid. Ik vind het belangrijk om mijzelf zo breed mogelijk te blijven ontwikkelen, daarnaast hoop ik in gesprek te blijven met bijzondere makers en aan projecten te werken waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Terug naar lijst
Delen