Jan Koks

Jan Koks

Jan liep stage bij Filmmore, NewAms Film Company, Nat Geographic Wild en bij Rundfunk Jachterwachter (Rob Lücker, 2020)

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
Ik denk toch wel keihard op je bek gaan, dat je heel veel fouten hebt kunnen maken en dat je daar zoveel van leert is toch wel het beste wat de Filmacademie je kan brengen zonder dat je daar op afgerekend wordt. 

Op welk project ben je het meest trots?
Het smelt (Janna Grosveld, 2020)

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
"Ge moet kijken!" - Chris Hacken (Nachtlicht oefening 2019) 

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Het creëren van het beeld waarmee je het verhaal versterkt. We waren voor mijn afstudeerfilm een scene aan het draaien die gewoon totaal niet werkte. We hebben er toen voor gekozen om het met de camera even op een hele andere manier in beeld te brengen en daardoor werkte de scene stukken beter. Wat ik zo mooi vind, is dat je door middel van de keuzes die je maakt samen met de regisseur het verhaal naar een nog hoger niveau kan tillen, sferen kan creëren en daardoor emoties kan versterken. 

Waar haal je inspiratie uit? 
Uit andere films, foto's, pinterest, en gewoon het kijken naar situatie om je heen, hoe valt het licht naar binnen en wat doet dat met je? Maakt dat je blij of juist verdrietig?

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Zoveel mogelijk draaien, van korte tot lange projecten, commercials, videoclips, documentaires eigenlijk alles waar ik iets in zie en wat er op mijn pad komt. 

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik zou in de toekomst graag films draaien die mensen bij blijven, mooie commercials die je op emotioneel vlak raken. En dan hoop ik dat niet alleen het spel en verhaal, maar ook de dynamische lichttransitie's of mijn cameravoering daar een belangrijke rol in spelen.   

Terug naar lijst
Delen