Leeloo Bénézra

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie? 
Ik vond de samenwerkingsprojecten in het eerste jaar leuk, omdat alles nog erg nieuw was voor iedereen en de rollen onder de personen ook nog rouleerden, zo kon ik ook een keer proberen te sound designen en zo kreeg je ook de kans om personen uit andere vakklassen te leren kennen. Ook vond ik het project ‘Sfeerionary’ erg leuk binnen VFX, hier werden alle vier de VFX-leerjaren in groepen verdeeld om binnen één week een kort VFX-filmpje te maken gebaseerd op een bekende regisseur. Dit bracht hele leuke resultaten. Hierdoor werden ook wat meer de deuren geopend tussen de verschillende leerjaren, wat zowel gezellig als praktisch is. 

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar? 
Dat corona even leuk met de deur in huis komt vallen. 

Op welk project ben je het meest trots? 
Exolvo, een volledig 3D geanimeerde teaser/short afstudeerproject in een dark fantasy style. Samen met een paar klasgenoten en een vriend bij Sound Design opgezet. Inspired door games zoals Dark Souls en Witcher. 

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt? 
“Remember, ground Pokémon are weak to water-type attacks” 

Wat is het leukste aan jouw vakgebied? 
Dat je volledig verzonnen werelden, karakters, monsters, noem maar op, tot leven kan laten komen in 3D, dit geldt voor zowel films als games. 

Waar haal je inspiratie uit?  
Ik haal inspiratie van heel veel verschillende plekken/media, dit kan bijvoorbeeld muziek zijn, maar ook tekeningen op Instagram, games, films en animaties. Vaak sla ik dingen op die ik tegenkom waarvan ik weet dat ik er later wat aan ga hebben. Ook het kijken naar de ‘behind-the-scenes’ of ‘making of’ van games of films die ik erg vet vind, vind ik erg inspirerend. 

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen? 
Uitschrijven uit Studielink. 

Wat zijn je toekomstplannen? 
Het lijkt me erg tof om zowel aan games als films te kunnen werken.

Terug naar lijst
Delen