Leila Sahir

Leila was van jongs af aan al gefascineerd door verhalen in de breedste zin van het woord. Als jonge vrouw kwam ze in aanraking met een theaterfestival voor jongeren waar ze uitgedaagd werd om zelf te schrijven en te maken. Sindsdien is ze niet meer gestopt.

Leila schrijft naast film ook theater en poëzie en is actief als regisseuse. Haar inspiratie haalt ze veelal uit haar fascinatie voor waarom we doen wat we doen en worden we wie we worden. Verhalen moeten volgens Leila verbinden, je horizon verbreden en boven alles divers zijn.

Ze heeft het scenario geschreven van de korte film LAATSTE RIT in het kader van KORT! Deze film – geregisseerd door Edson da Conceicao en geproduceerd door IJswater Films – is geselecteerd voor RTM IFFR 50e editie in 2021.

In 2020 heeft zij de nieuwe serie SIHAME mede ontwikkeld met onder andere creative Achmed Akkabi, en heeft zij hier 2 afleveringen voor geschreven. Deze productie van Fiction Valley wordt verwacht in 2022. Daarnaast heeft ze net haar eigen project afgerond, de korte film MAYSA – in het kader van De Ontmoeting –  door Leila geschreven én geregisseerd. MAYSA is geproduceerd door July Film in samenwerking met BNNVARA en is genomineerd voor de Debuut Competitie van het Nederlands Film Festival (2021).

Projecten

Terug naar lijst
Delen