Lucienne Dekker

Lucienne Dekker

Lucienne fotografeerde alle studenten van Lichting 2021 en liep stage bij Production designer Myrte Beltman bij de speelfilm Met Mes (Sam de Jong, 2021).

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
Voor mij is dat het moment geweest dat ik besefte dat ik met mijn beste vrienden films aan het maken was en dat je na urenlang telefoneren, ideeën met elkaar uitwisselen en inspiratie met elkaar op doen een daadwerkelijk eindresultaat kan creëren waar je trots op bent - dat is het mooiste aan ons vak. 

Op welk project ben je het meest trots? 
Ik ben op mijn beide afstudeerfilms supertrots. Bij Onbewaakt Ogenblik (Janna Grosfeld, 2021) hebben we ons sterk laten inspireren door de schilderkunst van David Hockney. Het was een feestje om met zo veel kleur een geheel te maken en leven te blazen in een compleet leegstaande villa. Om over ieder detail na te kunnen denken en ons helemaal in te leven in het bestaan van onze karakters was fantastisch. Het voelde even alsof we zelf in onze eigen gecreëerde bubbel waren gekropen en de rest van de wereld er even niet meer toe deed; dit was heel bijzonder. 
Ook de documentaire Bellum (Lotte Salomons, 2021) is mij dierbaar. Ik voelde me vereerd om samen met regisseur Lotte een emotioneel familieverhaal te visualiseren naar een decorstuk. Het grootste compliment kregen we toen Vivien, het personage, de ruimte binnen liep en vertelde dat dit precies is hoe haar oorlogstrauma voor haar voelt. De crewleden stelden zich ook kwetsbaar en open op waardoor dit een hele vertrouwelijke sfeer gaf. 

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt? 
Koffie?

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Mensen laten verbazen hoe je leven kan maken met een goede visie en de juiste props en dat film niet altijd hoeft te gaan over wat realistisch is maar juist wat net die grens overgaat naar het surrealisme. 

Waar haal je inspiratie uit? 
Kunst, voorbijgangers als ik uit mijn raam staar, toevallige gebeurtenissen op straat die voor een bijzonder beeld kunnen zorgen maar ook gesprekken met vrienden.

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Met heel veel enthousiasme het werkveld inspringen! 

Wat zijn je toekomstplannen?
Mezelf blijven ontwikkelen in mijn kunnen en met fijne mensen om mij heen films en andere mooie dingen blijven maken.

Terug naar lijst
Delen