Menno Weitmann

Menno Weitmann

Menno liep stage bij The Ambassadors.

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?  
Mijn beste herinnering aan de Filmacademie, is de laatste Visual Effects dag van het X-Project. Dit is het grootste en meest uitdagende project wat onze klas heeft gemaakt in vier jaar. Richting het einde werd alles steeds drukker en stressvoller, wat resulteerde in ontzettend lange werkdagen en meer werkdruk. Na wekenlang extra hard te hebben geknald, was de opluchting immens. Ik kon toen niets anders dan ongelooflijk trots zijn op het geweldige team wat zo hard heeft geknokt om dit project te kunne realiseren.  

Op welk project ben je het meest trots?  
Ik ben het meest trots op ons X-Project: Verlangen. Dit heeft ons als klas enorm uitgedaagd, op artistiek gebied, maar ook op technisch gebied. Door o.a. het gebruik van echte schilderijen, hebben wij een film neer kunnen zetten die met geen enkele andere filmacademie-film te vergelijken is. De maandenlange inspanning van de crew heeft ertoe geleid dat we nu een one-of-a-kind animatiefilm hebben kunnen neerzetten.  

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?  
Het leukste aan mijn vakgebied, is dat er geen grenzen zijn. The Sky is the limit! Alles wat een mens maar kan bedenken, kunnen wij met genoeg tijd en talent maken. Van onderwaterwerelden, tot oorlog in de ruimte, alles is mogelijk! Naast dat we de meest bizarre dingen kunnen verbeelden, kunnen we ook een mooie subtielere rol hebben. Kleine aanvullingen in beeld, kunnen er soms voor zorgen dat de essentie van het verhaal beter overkomt op de kijker. Of het nou iets groots of iets kleins is, VFX kan overal bij helpen.  

Waar haal je je inspiratie uit? 
Ik haal voornamelijk inspiratie uit de mensen om mij heen. Er lopen op de Filmacademie enorm veel creatieve mensen rond, die allemaal gave ideeën hebben. Doordat we in groepen samen werken, word je steeds opnieuw uitgedaagd door inspirerende en absurde concepten. 

Wat is het eerste wat je gaat doen na je afstuderen? 
Ik wil zo snel mogelijk aan het werk na de filmacademie. Sinds het begin van de filmacademie sta ik al te popelen om deel uit te maken van een professioneel team van artists, waar ik al werkend mijzelf kan ontwikkelen. Daarnaast gaat er natuurlijk ook een goed feestje gegeven worden! 

Wat zijn je toekomstplannen? 
Ik wil na de filmacademie het liefst aan de slag als een Rigging Technical Director/Technical Animator. Idealiter is dit eerst een aantal jaar in Nederland, maar daarna zou ik ook de uitdaging aandurven in het buitenland. Ik wil erg graag een keer werken bij één van de grootste VFX-bedrijven van de wereld, om te kunnen proeven hoe het is om aan grote blockbusters te werken. Ook wil ik mij blijven verdiepen in VFX (set)supervisie, zodat ik misschien ooit als freelance supervisor aan de slag kan. 

Terug naar lijst
Delen