Adam Claussen

Adam Claussen

Opleiding
Composing for Film
Lichting
2022
Website
www.adamclaussen.com
E-mail
adam@adamclaussen.com

Adam Claussen (Derry NH, USA, 1996) studeert af aan de Master Composing for Film in Amsterdam. Tijdens zijn undergraduate studies in jazz saxofoon aan de Universiteit van Miami, deeldehij het podium met het spelen van saxofoon, fluit en klarinet met onder meer Quincy Jones, Maria Schneider, Arturo Sandoval, Dave Grusin, Adam Rogers, Tom Scott en John Williams. In 2017 en 2019 ontving Adam twee Student Downbeat Awards voor zijn originele composities All Bets Are Off en Minor Conniption, en in 2017 werd hij uitgeroepen tot winnaar van de BMI William Golstein Scholarship voor uitstekend werk op het gebied van jazzcompositie. In februari 2019 bracht Adam zijn debuutalbum uit als bandleider en saxofonist getiteld Arethusa Falls, met originele composities voor jazzkwintet.

Tijdens zijn masterstudies aan het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse Filmacademie componeerde en produceerde Adam muziek voor verschillende korte films, waaronder De Hemelse Bloem (Tessa van der Riet), Joan's Theme (Kiefer Eijckelhof) en Entertain me (Beek Groot). In het voorjaar van 2022 werkte hij samen met choreograaf Anderson Carvalho om originele muziek te schrijven voor Carvalho's dansproject When I Left the Room. Adam was ook te horen als sessiemuzikant op de albums Nothing but Love (Just Friends, 2018), There, Back, a Tiny Hat (Fourth Degree, 2021) en op de soundtracks van verschillende korte films, waaronder de eindexamenproducties LOUDER! So I Can Hear You (Laura Bokhoven, muziek van Alex Tomagian) en Filho (Tomas Ponsteen, muziek van Mojan Alaiyeh).

Na zijn afstuderen aan het Conservatorium zal Adam in Amsterdam en Duitsland blijven werken als componist voor film, dans en andere media, evenals optreden, muzieklessen geven en werken schrijven voor harmonieorkest bij de uitgeverij Dutch Wind Music.

Terug naar lijst
Delen