Alex Elsinga

Alex Elsinga

Opleiding
Montage
Lichting
2022
Website
www.alexelsinga.com
E-mail
montage@alexelsinga.com

Alex Elsinga (Heerenveen, 1994) heeft van kinds af aan al interesse voor het vertellen van verhalen. Alex volgde een audiovisuele opleiding in Leeuwarden om van zijn passie zijn beroep te maken. Na zijn opleiding heeft hij een eigen bedrijf gehad waarmee hij een aantal documentaires heeft gemaakt voor onder andere het Leeuwarden Culturele Hoofdstad project. Hij besloot om montage te gaan studeren aan de Nederlandse Filmacademie.

Alex is tijdens de beeldmontage altijd op zoek naar de juiste emotionele schnitt die past bij de vertelling van het verhaal. Tijdens zijn studie heeft Alex stage gelopen bij postproductiehuis Filmmore. Hier heeft hij geassisteerd bij diverse projecten, zoals Van der Valk (Colin Teague), Regels van Floor (Maurice Trouwborst), Tenminste Houdbaar Tot (Jan Albert de Weerd) en Tweede Hans (Rita Horst). Hier heeft Alex de voormontages gemaakt en het loggen en syncen verzorgd. Tijdens deze stage kwam Alex erachter dat het monteren van genre projecten hem enorm aanspreekt.

Alex studeert af met de documentaire Filho (Tomas Ponsteen), de fictie film This is your captain speaking (Idriss Nabil) en de fictie A capella in D mineur (Malu Janssen). Afgestudeerd en wel is Alex een enthousiaste editor die altijd op zoek is naar nieuwe uitdagingen en projecten waar hij iets van kan leren.

 

Terug naar lijst
Delen