Daan van Hapert

Daan van Hapert

Daan van Hapert (Eindhoven, 1994) studeert in 2022 af aan de Nederlandse Filmacademie als Production Designer. Zijn affiniteit met beeldende kunst, theater en muziek bracht hem in eerste instantie bij de bouwkunsten, zoekende naar een manier om alle kunsten samen te brengen in architectuur. Om zich meer op conceptuele benadering daarvan te richten in plaats van de fysische of bouwtechnische aspecten besloot hij zich te verdiepen in het ruimtelijk vormgeven voor film.

Voor zijn laatste studiejaar heeft hij zich bij VFX aangesloten om digitale tools in te leren zetten in zijn ontwerpproces of voor visualisaties. Daarnaast ging hij op zoek naar het grensgebied tussen fysieke sets van het Art departement en digitale extensies daarvan in VFX. Het afstudeerwerk Eos (Razan Hassan) is een voorbeeld van hoe hij die grenzen opzoekt. Naast Eos werkte hij aan de afstudeerfilm Entertain Me (Beek Groot).

Zijn artistieke ambities zijn tevens verweven met het onderwijs. Zo was Daan 3 jaar lid van de Academieraad en opleidingscommissie van de NFA. Het laatste jaar daarvan was hij voorzitter samen met Felicia Koolhoven. 

Daan vervolgt na de Filmacademie zijn pad als ontwerper voor het doek, maar richt zich ook op andere immersieve ervaringen zoals het onderwijs.

Terug naar lijst
Delen